Форум Икономика, инфраструктура и инвестиции, който се организира от Националното сдружение на

...
Форум Икономика, инфраструктура и инвестиции, който се организира от Националното сдружение на
Коментари Харесай

Областният управител на Варна: Градът ни е провинция, бизнесът не се развива!

Форум  " Икономика, инфраструктура и вложения ", който се организира от Националното съдружие на недвижимите парцели, се организира в морската ни столица. На него участва регионалният шеф Стоян Пасев, който съобщи непосредствено, че Варна настина е провинция .
" Разликата между града ни и София във връзка с бизнеса, е отчайваща. Нещо все не ни доближава! В момента можем да кажем, че Пловдив е по-развиващият се град. Там са открити 140 нови заводи през последните години, а във Варна нито една. ", добави Стоян Пасев. 
По думите му, до края на летния сезон би трябвало да се започва проект за индустриалната зона в града, подобна на тази в Шумен.
Той разяснява, че един от най-големият проблем на града е неналичието на вложители. В този миг интерес към Варна проявявали турци, към леката индустрия. 
Интерес имало и от страна на съветски вложители, а норвежка компания имала желание да създава перки за ветрогенератори. 

" На един инвеститор му би трябвало среда . Имаме надробена частна благосъстоятелност. Имаме летище, което обаче е интернационално единствено лятото за разлика от Софийското.
Вчера издадох позволение за градеж номер 100. До момента в средата на юни такова нещо не ми се беше случвало. 92 са разрешенията от тези 100 за жилищни здания. Не съм издал нито едно за фабрика.
Всичко е спални. Купува се на картинка, на зелено и нервността продължава.Сега се купува на тъмнозелено спрямо 10-тина години обратно. Това е цялостен парадокс! ", разяснява основният проектант на община Варна Виктор Бузев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР